top of page

Lamorin toimitusjohtaja Fred Larsen luotsaa maailman johtavaa öljyntorjuntayritystä ja globaalia öljyntorjunnan ammattilaisten verkostoa.

Kuva Niko Laurila.

UPLIFT ESITTÄÄ:

Lamor Corporation, Ympäristöratkaisut

Porvoon vanhan kaupungin sydämestä Rihkamatorilta löytyy Larsenin perheen perustama globaali menestysyritys Lamor. Porvoolainen perheyritys Lamor Corporation on ponnistanut alkuaikojen telakkatoiminnasta reilussa 30 vuodessa maailman johtavaksi toimijaksi öljyntorjunnassa ja -keräyksessä. Varustamoalaan erikoistunut perheyhtiö Lamor – Larsen Marine Oil Recovery – perustettiin vuonna 1982. Yrityksen tulevaisuuden menestykseen öljyntorjunnan alalla eniten vaikuttanut läpimurto oli Lamorin keksimä yksinkertainen mereen valuneen öljyn keräystekniikka, harjakeräin. Tämä keksintö loi pohjan Lamorin ydinfilosofialle - kehittää yksinkertaisimpia ja tehokkaimpia teknisiä ratkaisuja asiakkaiden yksittäisille öljynvuotohaasteille missä tahansa päin maailmaa. Tänä päivänä porvoolaisyritys vastaa noin 40 % globaalien öljyvuototorjuntamarkkinoiden tarpeista, ja sillä on toimintaa 94 maassa. 

 

Miten Lamorin tarina ja oma yrittäjätarinasi on alkanut?

Lamorin tarina oikeastaan alkoi ikään kuin jatkokertomuksena perheemme yrittäjyydelle. Isäni myytyä bisneksensä kolmansille, kehitimme perheen piirissä uuden bisneksen, joka alkoi korjaustelakasta ja jalostui värikkäiden vaiheiden jälkeen öljyntorjuntaan. Perheyrittäjyys oli vahvasti läsnä, sillä teimme vuosikymmeniä töitä veljeni kanssa. Itse tulin mukaan 1990-luvun alussa. Opiskelin lentäjäksi Yhdysvalloissa, kun minut pyydettiin palaamaan Suomeen perheyritykseen. En ole koskaan katunut päätöstäni. 

 

Mitkä ovat yrittäjyyden parhaat puolet?

Tätä työtä ei tehdä työpöydän takana istumalla, enkä ole kokouksissa viihtyvää tyyppiä. Haastavissa vahinkotehtävissä pyrin aina itse paikan päälle. Näin päätöksenteko on helpompaa ja vaatii vähemmän palavereita.

 

Miltä yrityksenne tulevaisuus näyttää?

Maailma on täynnä ympäristöongelmia mm. jätepuolella, ja meillä on osaamista myös näiden hoitamiseen. Laajentamalla tuote- ja palvelutarjontaamme pystymme jatkossa tarjoamaan entistä kokonaisvaltaisempia ratkaisuja asiakkaille. Vahva alihankintaverkosto on aina ollut vahva osa Lamorin menestystä ja haluamme antaa myös muille mahdollisuuden hyötyä kattavasta globaalista verkostostamme.

 

Miten innostaisitte uusia yrittäjiä?

Pää pystyyn! Suomalaisyrityksiltä kaipaan lisää ylpeyttä. Lamorissa emme pelkää ottaa vastuuta ja tehdä asioita omalla tavallamme.

Yrityksen nimi: Lamor Corporation Ab

Perustamisvuosi: 1982

Toimiala: Ympäristöteknologia ja palvelut, Öljyntorjunta

Uplift nostaa esiin yhteistyössä Uusimaan juttusarjan kanssa 30 ansioitunutta itäuusmaalaista yrittäjätarinaa kevään 2018 aikana. Uplift yrittäjäkilpailuun voit hakea mukaan 31.6. mennessä www.cospace.fi/uplift
bottom of page