top of page

Äiti ja tyttäret. Heidi Hänninen, Monica Hänninen ja Anna Juustovaara pyörittävät yhtä Porvoon suosituimmista lounasravintoloista. Kuva Niko Laurila.

UPLIFT ESITTÄÄ:

Hanna Maria, Ravintola

Porvoon vanhan kaupungin keskiössä sijaitseva ruokapaikka Hanna-Maria tarjoilee maukasta kotiruokaa lämminhenkisessä, kodikkaassa ympäristössä. Alun perin vuonna 1986 ravintolan perustivat ystävykset Monica Hänninen ja Gunvor Fagerholm Simolinin työntekijöiden ravintolaksi. Ravintola onkin nimetty 1800-luvulla eläneen porvoolaisen kauppias Oskar Simolinin tytärten Hannan ja Marian mukaan. Nykyään Hanna-Maria on yksi Porvoon suosituimmista lounasravintoloista ja ravintolatoiminnan lisäksi Hanna-Marian kellarikerroksesta löytyy 60-paikkainen tilausravintola juhla- ja kokousvieraille. Lisäksi liiketoiminta on laajentunut cateringtilauksiin. Tänä päivänä yritystä pyörittävät Monican lisäksi hänen tyttärensä Anna ja Heidi. 

 

Miten Hanna Marian tarina on alkanut?

Ravintola Hanna-Maria on perustettu vuonna 1986 Simolinin uudisrakennukseen osoitteeseen Välikatu 6. Alun perin ravintolan tavoitteena oli tarjoilla suomalaista kotiruokaa Simolinin henkilökunnalle, porvoolaisille sekä matkailijoille. Monica Hänninen perusti ravintolan yhdessä ystävänsä Gunvor Fagerholmin kanssa. Gunvorin eläköidyttyä mukaan yritykseen tuli Monican tyttäret Anna ja Heidi. 

 

Mitkä ovat yrittäjyyden parhaat puolet?

 

Saada olla oma herransa ja tehdä työnsä parhaalla mahdollisella tavalla. 

 

Miltä yrityksenne tulevaisuus näyttää?

 

Hyvältä, mutta samaan aikaan haastavalta. Tulevaisuudessa on tapahtumassa sukupolvenvaihdos ja toiveena on, että Monican tyttäret Heidi ja Anna ottavat täyden vetovastuun Hanna-Mariasta ja jatkavat perinteitä. Myös tulevaisuudessa tavoitteena on keskittyä maukkaaseen ja yksinkertaiseen kotiruokaan. 

 

Miten innostaisitte uusia yrittäjiä?

Uusien yrittäjien täytyy uskaltaa ottaa haasteita vastaan ja elää hetkessä.

Yrityksen nimi: Ruokapaikka Hanna Maria Oy

Perustamisvuosi: 1986

Toimiala: Ravitsemusala

Uplift nostaa esiin yhteistyössä Uusimaan juttusarjan kanssa 30 ansioitunutta itäuusmaalaista yrittäjätarinaa kevään 2018 aikana. Uplift yrittäjäkilpailuun voit hakea mukaan 31.6. mennessä www.cospace.fi/uplift
bottom of page